Persoanele care închiriază spații de birouri au tendința de a face o greșeală majoră și anume de a închiria spații ieftine în zone nu tocmai apreciate sau chiar evitate de numeroase persoane, în zone greu accesibile sau în zone slab circulate, strict pe baza prețului, fără să analizeze beneficiile pe termen mediu sau lung ale unui spațiu mai scump, dar amplasat într-o zonă accesibilă tuturor.

Spații de birouri în centre comerciale

Spațiile de birouri din centrele comerciale mari sunt unele dintre cele mai căutate și oferă cel mai bun acces. Singură problema a unui astfel de spațiu de birouri este că atunci când centrul se închide se va închide și el, deci pentru cei cu program special poate să nu fie cea mai bună opțiune. 

În centrele comerciale mari vin numeroase persoane din diverse motive, ceea ce înseamnă că atunci când vor descoperi sediul firmei tale este posibil să își amintească de faptul că aveau nevoie de anumite servicii și să între să discute cu angajații tăi. O astfel de amplasare asigură o foarte bună expunere.

Expunere majoră pe străzile foarte circulate

O zonă centrală a orașului sau străzile și bulevardele foarte des circulate sunt două idei extrem de bune pentru alegerea spațiilor de birouri. Ca și în cazul anterior, o astfel de amplasare se va dovedi o alegere extrem de bună pentru simplul fapt că firmă va fi în atenția celor care trec pe stradă și aceștia pot alege să intre să afle mai multe despre serviciile oferite. Este vorba despre locuri care îți oferă cel mai bun mod de expunere.

Siguranța clienților și angajaților

Atunci când alegi un spațiu de birouri în zone cu o reputație nu tocmai bună sau în zone foarte izolate, clienții vor avea o reținere în a te vizită și este posibil că angajații să demisioneze mai repede decât te aștepți și să pierzi persoane importante. 

Totul ține de siguranță. Zonele cu reputație proastă sunt unele dintre cele mai evitate, ceea ce înseamnă că niciun client nu va veni la tine după lăsarea serii, iar angajații pot fi puși în pericol când vin sau când pleacă. Cu siguranță asta nu are cum să îți facă bine. De asemenea, în momentul în care ai biroul într-o astfel de zona există și riscul că biroul să fie spart și să fii victima unui furt.

Zonele izolate pe de altă parte au implicații tot asupra siguranței. Fiind vorba despre străzi necirculate, slab iluminate, fără acces la mijloace de transport, oamenii vor ajunge greu, indiferent dacă este vorba despre clienți sau angajați. Dacă angajații sunt nevoiți să meargă foarte mult pe jos prin astfel de zone este posibil ca siguranță să le fie pusă în pericol.

Toate aceste motive ar trebui să fie argumente suficiente pentru a alege o locație cât mai bună.