Vacanțele cu mașina pot fi extrem de plăcute, mai ales datorită faptului că îți poți organiza timpul așa cum îți este ție și celor care te însoțesc cel mai bine. Mai mult, ai șansa de a bifa mult mai multe atracții turistice, poți să îți realizezi itinerariul așa cum îți dorești și nici nu vei fi limitat din punct de vedere al bagajului, precum s-ar întâmpla dacă ai alege să mergi cu avionul. 

Dacă te-ai decis să faci o vacanță cu automobilul, iată cele 5 lucruri pe care ai face bine să le pregătești înainte de a pleca: 

1.     Asigură-te că o persoană apropiată are o cheie de rezervă 

Indiferent pentru cât timp ți-ai propus să pleci de acasă, e important ca o persoană din familia ta sau din cercul de prieteni apropiați să dețină o cheie de rezervă pe care o poate utiliza în caz de urgențe sau, dacă ai plante, să meargă să le ude, tocmai pentru a nu se usca. În acest fel, cât timp vei fi plecat, locuința ta este în siguranță. 

2.     Pregătește-ți mașina pentru drum lung

Înainte de orice plecare cu mașina, e necesar să te asiguri că aceasta este în regulă și că nu vei avea probleme. Astfel, programeaz-o la o revizie completă în care să verifici plăcuțele de frână, uleiul, să te asiguri că aerul condiționat funcționează, tocmai pentru a avea tot confortul necesar. Mai mult, în funcție de sezon, asigură-te că ai anvelopele potrivite, sau dacă sunt uzate le poți înlocui cu un set de cauciucuri Kormoran de la E-roți, pe care le poți comanda online. 

3.     Pregătește un itinerariu 

Înainte de a pleca la drum ar fi de preferat să pregătești un itinerariu pe care să-l parcurgi, în drum spre destinația ta finală. Rezervă-ți camerele de hotel pentru nopțile în care te vei opri să te odihnești, dar și obiectivele pe care vei să le vizitezi. Nu uita ca înainte de a pleca de acasă să verifici starea drumurilor, pentru a nu avea surprize și să trebuiască să te întorci din drum. 

4.     Documentele automobilului 

Înainte de a pleca de acasă verifică să ai toate documentele în regulă în ceea ce privește mașina. Mai mult, le poți pune într-o mapă pe toate, astfel încât să îți fie mai ușor să le găsești atunci când ai nevoie de acestea. Nu uita să verifici asigurarea mașinii pentru a nu fi expirată, dar și să te informezi cu privire la modul în care poți cumpăra vinietă, dacă călătorești în afara țării. 

Plecatul în vacanță cu mașina poate fi o experiență minunată, plină de aventură și distracție. Asigură-te că mașina ta este pregătită corespunzător înainte de plecare, vei putea să te bucuri de călătorie fără griji și să creezi amintiri prețioase.

Sursa foto: pexels.com