Învățarea modului de a găsi un constructor care să realizeze lucrările bune și la timp este esențială pentru succesul proiectului tău de construcție. Constructorii buni nu sunt ieftini, dar te vor îndruma pe parcursul întregului proces, de la examinarea desenelor și specificațiilor pentru proiectul tău, cunoscute sub numele de „documente de licitație”, până la oferirea unui program detaliat și de construcție. Cu condiția să nu mai faci alte modificări, constructorul ar trebui să finalizeze proiectul în termenul convenit și să rămână la buget. 

Care este rolul constructorului?

Contractorii de construcții sunt manageri de proiecte profesioniști și proprietari de afaceri, variind de la operațiuni individuale la întreprinderi mici și mijlocii. Înțeleg procesul de construcție și industria construcțiilor și cum să țină un proiect la timp prin coordonarea forței de muncă și a materialelor, a instalațiilor, a uneltelor, a echipamentelor și luând în considerare alte elemente, cum ar fi vremea rea. Ei au datoria legală de a respecta reglementările privind construcțiile.

În funcție de mărimea firmei de constructii Bucuresti, aceștia pot avea angajați permanenți, o echipă administrativă, un inspector cantitativ pentru a stabili prețul muncii și un administrator de contracte însărcinat cu achizițiile. Toată lumea dorește ca proiectul său să fie finalizat rapid, ieftin și la un standard ridicat, dar poți realiza cu adevărat doar două dintre cele trei. O afacere mai mare poate fi mai eficientă datorită nivelului personalului, dar mai costisitoare, datorită cheltuielilor generale. O operațiune mai mică poate dura mai mult pentru finalizarea proiectului tău, dar poate fi mai competitivă în ceea ce privește prețul.

Cât costă un constructor?

 Un antreprenor va calcula cât va costa un proiect de renovare sau extindere în forță de muncă și materiale, plus meseriași de specialitate pentru electricitate și instalații sanitare, care sunt de obicei subcontractate, precum și preliminare (costuri de amenajare a șantierului, facilități de asistență socială, schele, permise). Vor adăuga o taxă pentru propriul timp de gestionare, plus un element de profit, de obicei între 15 și 20% din costul total. 

Cum găsești un constructor: recomandări, online sau local?

Pentru a obține trei sau patru cotații pentru proiectul tău, va trebui să contactezi mai multe firme. Modalitățile obișnuite de a găsi un constructor includ: 

  • Recomandare personală;
  • Recomandare de la un consilier profesionist;
  • Anchete pe internet;
  • Organisme comerciale și bresle din industrie;
  • Publicitate locală;

Recomandarea este cel mai bun mod de a găsi un constructor de încredere, iar site-ul Registrul Constructorilor  poate fi exact ceea ce ai nevoie. Majoritatea firmelor mici se bazează pe reputația lor și lucrează din greu pentru a o menține. Reține că este posibil ca un bun constructor să fie foarte ocupat și să aibă nevoie de prea multe notificări. Fii suspect de un constructor care poate începe imediat.

O altă modalitate bună de a găsi un constructor este să te adresezi constructorilor care lucrează în zona ta. Dacă există un semn publicitar cu un număr de telefon sau o adresă web lângă șantier, acest lucru este promițător, pentru că, cel puțin, înseamnă că constructorul este comunicativ și deschis la noi lucrări. 

Unii constructori pot, de asemenea, să posteze reclame într-un ziar local: acordă o atenție deosebită acestora, precum și căutărilor online, deoarece poți întâlni o bijuterie locală care nu este încă online.

Indiferent de metoda pe care o alegi pentru a găsi un constructor, nu trebuie să treci niciodată peste o conversație față în față și să urmărești referințele.